Sint en kerst op de CVS

- Nieuws

De leukste periode van het schooljaar is weer van start gegaan. Tijd om wat dingen voor jullie op een rijtje te zetten voor het sinterklaasfeest en de kerstdagen. 

Beste ouders/verzorgers,

De leukste periode van het schooljaar is weer van start gegaan. Tijd om wat dingen voor jullie op een rijtje te zetten. De klassen en de hal zijn afgelopen vrijdag mooi versierd. Bedankt voor de hulp!

Sinterklaas

Maandag 19 november zijn in de groepen 5 t/m 8 lootjes getrokken. Voor het lootje koop je een cadeautje van € 7.50. Daarbij moet een gedicht en surprise gemaakt worden.

Door alle werkzaamheden aan de v.d. Veldestraat, waarvan het onduidelijk is wanneer alles helemaal klaar is, hebben we besloten om Sinterklaas dit jaar niet buiten op het plein welkom te heten. Het is niet mogelijk om dat op een veilige manier te organiseren.

We ontvangen de Sint dit jaar meteen in de gymzaal. Hierdoor is het voor de ouders echter niet mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. Alle kinderen en ouders samen in de zaal past niet en is onveilig. We snappen dat dit misschien een teleurstelling is, maar hopen op jullie begrip.

Alle kinderen worden op 5 december  ’s morgens om half 9 in de klas verwacht. Ze mogen natuurlijk wel naar de klas gebracht worden. Uiterlijk om 8.40 uur vertrekken de ouders. De leerkrachten gaan met de kinderen naar de gymzaal. Het feest start om 8.45 uur.

Belangrijke data voor de Sint en Kerstperiode:

  • 28 november: Groep 1 t/m 4 nemen een schoen mee naar school voor het schoenzetten.
  • 5 december: Sinterklaas op school. De surprises van groep 5 t/m 8 moeten tussen 08:00-08:15 in de klas zijn.
  • 7 december: Sinterklaas opruimen en de versiering voor kerst in de school en in de klassen ophangen.
  • 19 december: Kerstdiner van 17:30-18:45 in de groepen zelf. Het eten kan gebracht worden om 17:15. De ouders zijn in de tussentijd van harte welkom in de gymzaal voor het kerstcafé met  een lekker drankje.
  • 20 december: Kerstvoorstelling. De ouders zijn van harte welkom om te komen kijken. De voorstelling van de onderbouw  (groep 1 t/m 4) start om 11:00 uur. De bovenbouw (groep 5 t/m 8) start om 14:00uur. Graag een helpende hand met opruimen na de voorstelling.
  • 21 december: De kinderen zijn vrij en de kerstvakantie begint. De kerstvakantie eindigt op zondag 5 januari 2019.

Namens de bijzonderedagencommissie fijne, warme dagen toegewenst,

Willeke, Saskia, Danielle en Lot

meer nieuws

15 maart – Landelijke stakingsdag

Op vrijdag 15 maart in het onderwijs gestaakt. Dit keer leggen alle onderwijssectoren het werk neer. Ook wij sluiten ons aan bij de staking. Dit betekent dat er vrijdag 15 maart geen school is.

Verloren en gevonden?

Gymspullen kwijt? Vest vergeten? Kijk dan in de gang bij de hoofdingang, de wasmand bij de kleedkamers (eerste etage) of op de tussenetage in het trappenhuis aan de Jan Luijkenzijde.

Sint en kerst op de CVS

De leukste periode van het schooljaar is weer van start gegaan. Tijd om wat dingen voor jullie op een rijtje te zetten voor het sinterklaasfeest en de kerstdagen. 

Ontwerpen voor een schonere wereld

Bij Bevo zijn de kinderen van Groep 5 t/m 8 inmiddels klaar met het schetsen van hun ideeën om de plasticsoep tegen te gaan. Alle groepjes hebben met veel enthousiasme aan dit project gewerkt. De lessen

Kinderboekenweek

Volgende week start de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Vriendschap‘. We beginnen de Kinderboekenweek op donderdag 4 oktober met een gezamenlijke opening op de speelplaats.

20 september Rijksmuseumtuinen – ouders gevraagd

Donderdag 20 september gaan we met de kleuters naar de Rijksmuseumtuinen, van 9 tot 10 uur in de ochtend. We bekijken daar de beelden van Chillida. Voor de begeleiding zoeken we 6 ouders per klas.

Er is plek voor nieuwe leerlingen

Voor het schooljaar 2018-2019 is, door verhuizing van een aantal leerlingen, plaats voor nieuwe leerlingen in diverse groepen in de school. Als u interesse heeft kunt u contact opnemen met Riet Langeweg, administratie, via riet@cornelisvrij.nl. Daarnaast geldt:

Zomervakantie

Tot en met zondag 2 september is de school gesloten voor de zomervakantie. We zien jullie graag maandag 3 september om 8:30 uur weer fris en fruitig terug op school.  Fijne vakantie! 

De AVG – ook voor ons belangrijk

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden, een aanscherping van de wetgeving over de bescherming van privacygevoelige gegevens.