📸 Schoolfotograaf

Schoolfotograaf
Maandag 20 en dinsdag 21 mei is de schoolfotograaf weer aanwezig. Hierbij wat tips over kleding en hoe het in zijn werk gaat.

Hierbij wat tips zodat jullie kind(eren) er straks goed en écht herkenbaar op staan:

• Het is handig om vooraf samen met je kind na te denken over de kleding en eventuele accessoires.

• Een effen shirt met spijkerbroek doet het altijd goed. Lekkere knalkleuren of een witte set zien we graag, maar opvallende opdrukken, ruiten en strepen doen het weer niet zo goed.

• Laat jullie kind gerust zijn of haar favoriete pet opzetten of een hoody aantrekken. We maken meerdere beelden per kind, dus zowel met als zonder accessoire. Een extra jasje of shawl kan ook leuk zijn. Dan kunnen we wat variëren; een foto mét en een foto zónder.

• Denk aan de schoenen. We fotograferen niet altijd ‘ten voeten uit’, maar als ‘t wel gebeurt, bijvoorbeeld bij de groepsfoto, ben je blij dat je kind een paar leuke schoenen aan heeft.

• Laat de jongens vooral met hún favoriete kapsel de deur uitgaan. Spikes of een kleurtje in de haren? Wij houden wel van gekkigheid! Mama’s opgelet; misschien hebben de meiden die ochtend een beetje extra hulp met hun haar nodig, dus zet de wekker maar ietsje eerder.

• Groepsfoto’s en de broer-zusfoto’s worden niet altijd op dezelfde dag gemaakt als de individuele portretten. Vraag het eventueel na bij de leerkracht of op de administratie.

• Voor kinderen die wat verlegen zijn kan het prettig zijn om een knuffeltje of iets anders vertrouwds mee te geven. Stem je het vooraf af met de leerkracht?

Maar bovenal: denk het samen uit en laat hen vooral aantrekken waar hij/zij zichzelf het stoerste/mooiste in vindt!

Het rooster van de dagen zullen we later met jullie delen.

meer nieuws

11 juni studiedag

Wij hebben een extra studiedag gepland op dinsdag 11 juni. Dat is de dinsdag na het Pinksterweekend. Die dag hebben de kinderen geen school.  

Collega’s gezocht!

Wij zijn op zoek naar twee collega’s die tijdelijk ons team willen komen versterken!

15 maart – Landelijke stakingsdag

Op vrijdag 15 maart in het onderwijs gestaakt. Dit keer leggen alle onderwijssectoren het werk neer. Ook wij sluiten ons aan bij de staking. Dit betekent dat er vrijdag 15 maart geen school is.

Verloren en gevonden?

Gymspullen kwijt? Vest vergeten? Kijk dan in de gang bij de hoofdingang, de wasmand bij de kleedkamers (eerste etage) of op de tussenetage in het trappenhuis aan de Jan Luijkenzijde.

Ontwerpen voor een schonere wereld

Bij Bevo zijn de kinderen van Groep 5 t/m 8 inmiddels klaar met het schetsen van hun ideeën om de plasticsoep tegen te gaan. Alle groepjes hebben met veel enthousiasme aan dit project gewerkt. De lessen

Kinderboekenweek

Volgende week start de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Vriendschap‘. We beginnen de Kinderboekenweek op donderdag 4 oktober met een gezamenlijke opening op de speelplaats.

20 september Rijksmuseumtuinen – ouders gevraagd

Donderdag 20 september gaan we met de kleuters naar de Rijksmuseumtuinen, van 9 tot 10 uur in de ochtend. We bekijken daar de beelden van Chillida. Voor de begeleiding zoeken we 6 ouders per klas.

Er is plek voor nieuwe leerlingen

Voor het schooljaar 2018-2019 is, door verhuizing van een aantal leerlingen, plaats voor nieuwe leerlingen in diverse groepen in de school. Als u interesse heeft kunt u contact opnemen met Riet Langeweg, administratie, via riet@cornelisvrij.nl. Daarnaast geldt:

Zomervakantie

Tot en met zondag 2 september is de school gesloten voor de zomervakantie. We zien jullie graag maandag 3 september om 8:30 uur weer fris en fruitig terug op school.  Fijne vakantie!